Сабзи шарбатида витаминлардан А, В, С, D, Е, К мавжуд. У иштаҳани очади, ҳазм ишини яхшилайди, тишларни ва иммунитетни мустаҳкамлайди, тери ва кўзлар учун фойдали.
Лекин сабзи сувини ҳаддан ортиқ ичиш ярамайди, чунки у ёғда эрийдиган А витаминига бой бўлиб, унинг ортиқчаси гипервитаминоз ва жигар фаолиятининг бузилишига олиб келиши мумкин. “Замин” янгиликларини “Facebook”да кузатиб боринг
Ctrl
Enter
Хато топдИнгизми?
Иборани ажратиб Ctrl+Enter тугмасини босингМавзуга оид янгиликлар
Америкалик олимлар барча учун бирдек фойдали жисмоний фаоллик турини аниқлади
Эрон президенти жиддий баёнот берди: «Исроилдан ҳеч нарса қолмайди»
Пиёда юриш ва боғдорчилик билан шуғулланиш депрессияга чалинишни 23 фоизга камайтиради
Германияда мактаб ўқувчилари оммавий равишда ислом динини қабул қилмоқда
Велосипедда сайр қилиш учун 3 сабаб: ёшартиради, оздиради ва умрни узайтиради
Crocus терактида айбланаётган тожикистонлик Далержон Мирзоевнинг ота-онаси ўғли ҳақида гапирди
Россия дунёдаги биринчи водород ёқилғили автомобилни тақдим этди
Владимир Путин «Крокус»да содир этилган теракт учун ўч олишга чақирди