Yaponiyalik tadbirkor ta’mi va rangi qahvani eslatuvchi, biroq sarimsoqdan foydalanib tayyorlangan ichimlikni ixtiro qildi. Bu haqda «TASS»ga tayanib «Daryo» xabar bermoqda.
Bu g‘oya shimoliy Aomori prefekturasida qahvaxonasi bo‘lgan 74 yoshli Yokitomo Simotaiga bundan taxminan 30 yil avval, e’tiborsizligi va restoranda mijozlar haddan ziyod ko‘p bo‘lgani uchun sarimsoq va steykni kuydirib yuborganda kelgandi.
O‘shanda u kuygan sarimsoqni qoshiqda ezg‘ilab, qaynoq suvga qo‘shgan va natijada ta’mi qahvani eslatuvchi, biroq achchiqroq bo‘lgan ichimlik hosil bo‘lgandi.
Shundan so‘ng u uzoq vaqt o‘z kashfiyotini yoddan chiqardi va buning ustidagi ishlarga nafaqaga chiqqanidan keyingina qaytdi. Simotai ichimlikning xususiyatlarini o‘rgana boshladi va uni tayyorlashning optimal usulini tanladi. Bu uslubga ko‘ra, sarimsoq elektr pechkada qovurilishi, so‘ng sovitib, maydalanishi lozim.
Sarimsoqli qahvaning bir paketchasi 3 dollardan kamroq turadi va Aomoridagi ikki suvenir do‘konida sotiladi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi