Hasharotlardan tayyorlanuvchi taomlar dunyoda oziq-ovqat tanqisligi bilan bog‘liq vaziyatdan chiqishning yo‘llaridan biri bo‘lishi mumkin. Bu haqda BMTning Oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi tashkiloti mutaxassisi Juliya Muir ma’lum qildi.
“Ko‘plab mintaqalarda hasharotlardan yeguliklar yangilik emas, balki oddiy amaliyotdir: bunday yeguliklarni 2 mlrdga yaqin odam iste’mol qiladi”, deb aytgan mutaxassis.
Muirning ta’kidlashicha, hasharotlar go‘shti o‘zining oziqaviy sifatlariga ko‘ra baliqqa tenglashtirilishi mumkin.
Bundan tashqari, hasharotlardan go‘sht tayyorlash chorvadan go‘sht tayyorlashdan ekologik tozaroqdir. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Zelenskiy: Rossiya Ukrainaning issiqlik energetikasini deyarli to‘liq yakson qildi