Go‘shtlar oqsillar, yog‘lar, uglevodlar, fermentlar, vitaminlar (A, V, D, E, R) boshqa azotli moddalar va mineral tuzlarga boy yuqori ozuqaviy mahsulot bo‘lib, ular mayinligi, mazasi va rangi bo‘yicha baholanadi.
Go‘shtning mayinligi va mazasi u qayta ishlangandan so‘ng bilinsa, rangi xarid qilingandayoq ko‘rinadi. Bu ko‘rsatkichlardan eng asosiysi, ayniqsa, mol go‘shti uchun, uning mayinligidir.
Go‘shtning yana bir sifat ko‘rsatkichi uning rangidir. Go‘sht to‘qimalari tarkibidagi oksimioglobin pigmenti go‘shtga chiroyli qizil rang bersa, bu pigment havoda oksidlanib jigarrang-qizil pigment metmioglobinga aylanadi.
Dudlangan go‘sht mahsulotlari mol, qo‘y, cho‘chqa va parranda go‘shtlarining maxsus joylaridan olingan bo‘laklardan tayyorlanadi. Ishlov berish usuliga ko‘ra, xom dudlangan, qaynatib-dudlangan va dudlab-qaynatilgan turlari ishlab chiqariladi. Buning uchun bo‘laklari tuzlab qo‘yiladi, so‘ngra quritilib, dudlanadi.
Dudlash 18-200 C haroratda maxsus yog‘och-o‘tinning chala yonishidan hosil bo‘lgan tutun bilan 5 sutka davomida dudlanadi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Teraktdan keyin Rossiyadagi Tojikiston fuqarolari nafrat va tajovuzga duchor bo‘lmoqda
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi
Rossiya G‘azoga 29 tonnadan ortiq insonparvarlik yordami jo‘natdi
Rossiyaning harbiy operatsiyadagi manyovri Ukrainani hayratga soldi
Rossiya qo‘shinlari Avdeyevkadagi ikkita qishloqni egallab oldi
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Emmanuel Makron: “Ukraina tez orada qulashi mumkin”
«Krokus»dagi hujum bo‘yicha sakkizinchi ayblanuvchining ismi oshkor qilindi