AQShlik olimlar ovqatlanish ratsionidagi kichik o‘zgarishlar umrni uzaytirishga turtki bo‘lishi mumkin, degan xulosaga kelishdi. Mazkur tadqiqot yakunlari “New England Journal of Medicine” jurnalida chop etildi, deb ma’lum qiladi Darakchi nashri.
Mutaxassislar 74 mingdan ziyod yoshi ulug‘ insonlarning qanday taom iste’mol qilayotgani, parhezga rioya etishi kabi bir qancha jihatlarni 12 yil davomida o‘rganishdi. Aniqlanishicha, ratsion sifatining 20 foiz oshishi erta o‘lim xavfini qariyb 17 foizgacha qisqartirarkan. Aksincha, sifat pasayishi uning ehtimolini 6 — 12 foiz oshirarkan.
Shunday qilib, sog‘lom ovqatlanish inson salomatligi uchun juda muhim, degan fikr yana bir karra o‘z tasdig‘ini topdi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi