Pensilvaniya universiteti professori Robert Bilmen olib borgan navbatdagi tadqiqotlar oq qo‘ziqorinlar ustida kechdi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, oq qo‘ziqorinni doimiy tarzda taomlar ratsioniga kiritilsa, koni foyda ekan.
Oq qo‘ziqorin organizmning qarish jarayonini sezilarli darajada sekinlashtiradi. Bu ishni oq qo‘ziqorin tarkibidagi ergotionein va glutationlar ado etadi. Ular inson organizmidagi to‘qimalarga ta’sir o‘tkazgan holda qarishini sekinlashtiradi. Yana ular organizmga joylashib olgach, yurak xastaliklari, saraton va Alsgeymer kabi xavfli kasalliklar to‘qimalarini o‘ldiradi.
— Yuqorida nomlari tilga olingan elementlar, — dedi professor. — Boshqa qo‘ziqorinlarda ham uchraydi. Biroq oq qo‘ziqorin tarkibida juda ko‘pchilikni tashkil etadi. Bu ikki element qo‘ziqoringa turli usullar yordamida ishlov berilganda ham yo‘qolmaydi. Ayniqsa, ergotioneinlar o‘ta yuqori haroratdagi issiqqa ham chidamlidir.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi