Meva va sabzavot sharbatlarini nafaqat sharbat siqqichlarda, balki qirg‘ichdan chiqarib ham tayyorlash mumkin. Sharbat tayyorlash uchun metall idishlardan foydalanish tavsiya etilmaydi. Chunki metall sharbatdagi anchagina vitaminlarni parchalab tashlaydi. Yangi tayyorlangan sharbatlarni tayyorlangan zahoti ichish lozim. Muzlatkichda saqlangudek bo‘lsa, tarkibidagi vitaminlar miqdori kamayib ketadi. Sharbatni 1-2 hafta davomida kuniga yarim stakandan ichgan ma’qul.
* Olma sharbati tarkibidagi temir moddasi tanani turli zararli moddalardan tozalab, ichak faoliyatini yaxshilaydi. Shuningdek, o‘pka xastaligini ham davolaydi. Ko‘p chekadigan kishilar olma sharbatidan ko‘p iste’mol qilsa, chekishni tashlashiga yordam beradi.
* Pomidor sharbati esa ichaklardagi achishish jarayonini bartaraf qilib, xotirani yaxshilaydi. Bu sharbatga tuz qo‘shmay ichiladi. Chunki tuz pomidordagi sharbatning shifobaxshlilik xususiyatini yo‘qotadi. Tuzning o‘rniga sarimsoqpiyoz, bulg‘or qalampiri, ko‘katlar qo‘shish mumkin. Yodingizda bo‘lsin, buyrak xastaligi yoki buyragida toshi bor kishilarga pomidor sharbatidan ichish tavsiya etilmaydi.
Manba: mulohaza.uz “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
Davlat xavfsizlik xizmati maklerlarga qo‘shib mansabdorlarni ham qo‘lga oldi
Buxoro viloyatida «Neksiya-3» avtomashinasi buklanib qoldi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi
Qirg‘izistonda inson a’zolarini sotish bilan shug‘ullangan jinoiy guruh aniqlandi
Germaniya kansleri Ukrainadagi urush uzoq davom etishiga ishora qildi