Qahva haqidagi ilmiy ma’lumot Instituti (ISIC) mutaxassislarining aniqlashicha, ushbu ichimlikni iste’mol qilish insulinga bog‘langan diabet kasalligi (2-turdagi diabet) xavfini kamaytirishga yordam beradi. Bu haqda EurekAlert!’dagi matbuot uchun xabarnomada aytilgan.
Olimlar qahva va metabolik kasalliklar o‘rtasidagi bog‘liqlikka aloqador 30 ta tadqiqot ma’lumotlarini tahlil qilishdi. Ularda jami 1 185 210 kishi ishtirok etgan. Ma’lum bo‘lishicha, kuniga 3-4 chashka qahva iste’mol qilish ham ayollarda, ham erkaklarda 2-turdagi diabet paydo bo‘lish xavfini 25 foizga kamaytiradi. Shu bilan birga, kofeinsiz qahva ham foydali ta’sirga ega.
Mutaxassislarning fikriga ko‘ra, ichimlik yallig‘lanishga qarshi ta’sir kuchiga ega, antioksidant effekti mavjud, ichak mikroflorasiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi, shuningdek, yog‘ni yo‘qotishga yordam beradi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, qahvada kofein, kofein kislotasi, gidroksikorik kislotalar, trigonellin va diterpenlar, shu jumladan, yallig‘lanishga qarshi ta’sirga ega kefestol va kaxveol kabi ko‘plab foydali moddalar mavjud. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Zelenskiyga ukrainaliklar haqida kutilmagan yangilik aytildi
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Akademik Qodir G‘ulomov Qo‘shrabotda bo‘ldi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
Zohida Umarova nima sababdan o‘g‘li va kelini bilan birga yashamasligini aytdi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi