Olimlar o‘tkazgan tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, piyoz iste’mol qilish inson organizmi uchun koni foyda ekan. Faqat bu mahsulotni ham ehtiyotkorlik bilan iste’mol qilish lozim.
Piyoz temir moddasi, kalsiy, vitaminlarga boy. Bundan tashqari, piyoz tarkibida kversetin bor. U ziyon yetgan to‘qimalarning o‘lish jarayonini to‘xtata oladi. Qondagi xolesterol darajasini me’yorga keltiradi, kanserogenlarning organizmga salbiy ta’sirini kamaytiradi.
Piyoz yo‘g‘on ichak saratoni xastaligi profilaktikasida ham juda katta foyda beradi. U yurak xastaliklarining oldini oladi. Oshqozon yarasiga qarshi ham piyozdan foydalanilsa foydadan xoli bo‘lmaydi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Suvni tik turgan holda ichish mumkin emasligi ilmiy jihatdan isbotlandi
AQSH elchisi: “Rossiya Ukraina poytaxtiga gipertovushli raketalar bilan zarba berdi”
AQSH rasmiylari: Millionlab amerikaliklar xitoylik hakerlar hujumiga uchragan
Rossiya qo‘shinlari Avdeyevkadagi ikkita qishloqni egallab oldi
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Moskvadagi terakt bo‘yicha yana uch kishi ushlandi
Rossiya Ukrainaning harbiy dron yig‘uv inshootlarini yo‘q qildi