Amerika va Venesuela olimlari o‘zaro hamkorlikda tadqiqot o‘tkazib, tuzlamaning inson organizmi uchun zararini aniqlashdi. Me’yoridan ortiq iste’mol qilingan tuz organizmga jiddiy ziyon yetkazarkan.
Olimlarning xulosasiga ko‘ra, tuzlamalar birinchi navbatda organizmda ortiqcha yoq qatlamlari hosil qiladi. Jigarni yog‘ bosishi ham me’yoridan ko‘p tuz va tuzlama iste’moli bilan bog‘liq. Bundan tashqari, tuzlamalar qandli diabet chaqiradi. Gipertoniyani yuzaga keltiradi. Yurak, buyrak xastaliklarining paydo bo‘lishida ham tuzning kuchli ta’siri yo‘q emas.
Bundan kelib chiqib olimlar tayinlashdiki, odam kuniga olti grammdan ko‘p tuz iste’mol qilmasligi lozim ekan. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Zelenskiy: Rossiya Ukrainaning issiqlik energetikasini deyarli to‘liq yakson qildi
Buxoro viloyatida «Neksiya-3» avtomashinasi buklanib qoldi
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring