AQShning Portlend universiteti tadqiqotchilari yog‘ va shakarga boy yeguliklar organizmda sepsis xavfini oshirishini aniqladi. Bu haqda Medical Xpress xabar berdi.
Sepsis (qonga kirgan zararli mikroblar tufayli butun organizmning zaharlanishi) o‘limga olib boruvchi sabablardan biri.
Sichqonlar ustida o‘tkazilgan tadqiqotda ratsion tarkibidan ozuqaviy elementlar kamaytirilib, yog‘ va uglevodlar ko‘paytirilgan. Ko‘p o‘tmay kemiruvchilarda surunkali yallig‘lanish kuchaygan, sepsisga moyillik ko‘paygan va to‘g‘ri oziqlanadigan hayvonlarga nisbatan umumiy o‘lim darajasi oshgan. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi