Olimlar inson xotirasini yaxshilaydigan mahsulotlarni ma’lum qilishdi. Bu haqda «Zvezda» xabar bermoqda.
Qayd etilishicha, gap temir, rux va B guruhi vitaminlariga boy ovqat haqida ketmoqda.
Olimlarning tadqiqotiga ko‘ra, zaytun moyi, tuxum va yong‘oq inson xotirasiga foydali ta’sir ko‘rsatadi.
Zaytun moyi miya qarishini susaytiradi, deya aniqlik kiritgan tadqiqotchilar. Tuxumda xotirani yaxshi holatda saqlaydigan B va D vitaminlar guruhlari mavjud. Yong‘oqlar esa miyani qon bilan ta’minlashga ijobiy ta’sir ko‘rsatadigan foydali yog‘lar va aminokislotalarga ega.
Bundan oldin, piyoz va sarimsoq ichak saratoni xavfini pasaytirishi ma’lum bo‘lgandi.
Manba: Kun.uz “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi