Shakar o‘rnini bosuvchi — ksilit, eritrit, steviya kabi sun’iy birikmalar tish yemirilishiga sabab bo‘lar ekan.
“International Journal of Environment and Health” jurnalining yozishicha, Polshaning Varshava tibbiyot universiteti xodimlari tomonidan o‘tkazilgan tadqiqot xulosasi shunday.
Avvalroq Avstraliyaning Melburn universiteti tadqiqotchilari tarkibida kislotali qo‘shimchalar (limon va fosfor kislotasi) bo‘lgan ichimliklar tish emalini 30 — 50 foiz yumshatishini aniqlagan edilar. Bundan ma’lum bo‘ladiki, ularning shakarsiz turi ham shakarlilari singari tishlarga birdek zarar yetkazadi.
Shu o‘rinda bunday ichimliklarni ichish kerak emasmi, degan savol tug‘iladi. Shifokorlar ularni iste’mol qilgandan so‘ng darhol tish tozalamaslikni maslahat berishmoqda. Nega deganda, yumshagan tish emali qavatiga tish cho‘tkasi zarar yetkazishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina askarlari Zelenskiyning bayonotiga kutilmagan munosabat bildirishdi
103 yoshli italiyalik ayol haydovchi jarimaga tortildi
Isroilda minglab odamlar garovga olinganlarni ozod qilishni talab qildi
Xitoy TIV: AQSH dunyodagi eng yirik dezinformatsiya manbai
Qirg‘iziston prezidenti masjidda namoz o‘qib, iftorlik berdi
Permdagi saylov uchastkasida portlash yuz berdi
Rossiyada qiynalib qolgan o‘zbekistonlik vatanga qaytarildi
Qatardagi yig‘in uchun O‘zbekiston OTJ tarkibi e’lon qilindi