Mutaxassislar tomonidan xabar qilinishicha, pivo va kokteyl kabi yengil alkogol mahsulotlari jigar sirroziga olib keladi.
Ma’lum bo‘lishicha, xavfli kasallik yuzaga kelishi uchun alkogolning qay darajada quvvatli ekani ahamiyatsiz. Barchasi uning miqdori va uzoq muddat iste’mol qilinishiga bog‘liq. Xususan, yengil alkogolga o‘rgangan odamlar qay darajada katta xavf bilan to‘qnash kelayotganlarini ko‘pincha bilmay qoladilar.
Mutaxassislarning fikricha, aynan «pivo sirrozi» juda og‘ir kechadi. Alkogol mahsulotlari haqida gap ketganda, foydali jihatlari haqida gapirish ortiqcha. Har qanday spirtli ichimlik jigarga og‘ir yuk bo‘ladi va patologik holatni yuzaga keltirishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina askarlari Zelenskiyning bayonotiga kutilmagan munosabat bildirishdi
Isroilda minglab odamlar garovga olinganlarni ozod qilishni talab qildi
103 yoshli italiyalik ayol haydovchi jarimaga tortildi
Permdagi saylov uchastkasida portlash yuz berdi
Xitoy TIV: AQSH dunyodagi eng yirik dezinformatsiya manbai
Qirg‘iziston prezidenti masjidda namoz o‘qib, iftorlik berdi
O‘zbekistonda 17 mart kuni havo harorati qanday bo‘ladi?
Tanzila Norboyeva BMT bosh kotibi bilan Orol masalasini muhokama qildi