Foto: www.google.com
Oksford universiteti olimlari tovuq go‘shtining zararli ekanligi haqida xabar berishdi. Ushbu tadqiqotda turli yoshdagi va millatdagi 500 ming kishi ishtirok etdi. Shifokorlar ovqatlanish davomida ularning tibbiy tarixi bilan qiziqishdi, deb yozadi “Xalq so‘zi" nashri.
Shunday qilib, 20 ming odam saraton kasalligiga chalingan bo‘lib, ajablanarlisi, ularning barchasi ko‘pincha tovuq go‘shti iste’mol qilishgan ekan. Shu bois mutaxassislar ushbu go‘sht saraton paydo bo‘lishiga ta’sir qiladi, degan xulosaga kelishdi.
Olimlarning fikricha, bu kanserogenlarga bog‘liq bo‘lib,go‘shtning sifatiga tovuqning qanday o‘stirilgani va qay tarzda boqilgani ta’sir qiladi.
Shuningdek, qovurilgan tovuq go‘shti terisi esa alohida xavf tug‘dirishini ham ta’kidlashdi. Tovuq go‘shti terisida ko‘plab xavfli moddalar va xolesterin mavjud bo‘lib, ular qon tomirlarini yopib, qon ivishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina askarlari Zelenskiyning bayonotiga kutilmagan munosabat bildirishdi
Xitoy TIV: AQSH dunyodagi eng yirik dezinformatsiya manbai
Permdagi saylov uchastkasida portlash yuz berdi
103 yoshli italiyalik ayol haydovchi jarimaga tortildi
Isroilda minglab odamlar garovga olinganlarni ozod qilishni talab qildi
Qirg‘iziston prezidenti masjidda namoz o‘qib, iftorlik berdi
Toshkentdagi 11 ta bozorda arzonlashtirilgan savdo yarmarkalari tashkil qilindi
Kirg‘iz Respublikasida 45 ming muxlisga mo‘ljallangan stadion quriladi