Mollyuskalarning biz bilgan va biz bilmagan, eshitgan va eshitmagan sirlari bulib, biz sizga qisqacha maʼlumot beramiz. Bir qancha Yevropa mamlakatlarida tok shilligʻi, dengiz qorinoyoqli mollyuskalardan trubach va sohil shilligʻi isteʼmol qilinadi.
Ikki pallali mollyuskalardan ustritsaning goʻshti vitaminlarga boy mahsulot sifatida isteʼmol qilinadi. Uzoq Sharq dengizlarida koʻp uchrovchi dengiz taroqchalarining goʻshtidan konservalar tayyorlanadi. Sadafdorlarning chigʻanogʻi choʻziq va qalin boʻlib, sadaf tugmalar tayyorlash uchun ishlatiladi.
Boshoyoqli mollyuskalardan karakatitsa, kalmar, osminoglar ovlanadi. Ular ovqat uchun ishlatiladi. Karakatitsa va kalmarlarning siyoh xaltasidagi sekretdan sepiya deb ataladigan akvarel buyoq, tabiiy xitoy tushi ham ana shu siyohdan tayyorlanadi.
Mollyuskalarning biz bilgan va biz bilmagan mana shunday sirlari mavjud. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
AQSH rasmiylari: Millionlab amerikaliklar xitoylik hakerlar hujumiga uchragan
AQSH politsiyachilarining «aqlli qarori» Legoga ma’qul kelmadi
Dubay hukmdorining eng go‘zal qizi qanday hayot kechiradi?
«Tolibon» Moskvadagi terakt tashkilotchilarini yo‘q qilishga va’da berdi
Rossiyaning harbiy operatsiyadagi manyovri Ukrainani hayratga soldi
Rossiya G‘azoga 29 tonnadan ortiq insonparvarlik yordami jo‘natdi
«Krokus»dagi hujum bo‘yicha sakkizinchi ayblanuvchining ismi oshkor qilindi
Emmanuel Makron: “Ukraina tez orada qulashi mumkin”