Qulupnayning tarkibidagi vitaminlar hamda foydali xususiyatlar

  • 01 aprel 2019, 19:51
  • 1 315
  • Jamiyat
  • Qulupnayning tarkibidagi vitaminlar hamda foydali xususiyatlar
    “Meva qahramoni” deb e’tirof etilgan, barcha insonlar sevib iste’mol qiluvchi, bahorning o’rtalarida uyalib, yer yuzasiga ikki yuzini qizartirib mana men deb chiquvchi- qulupnayning tarkibida:
    - vitamin- C, A, E, PP, B1, B2;
    -kislotalar- tannik, foliy, aspartik, ellagik;
    -kimyoviy elementlar- temir (Fe), kalsiy (Ca), mis (Cu);
    -boshqa moddalar- karotin, pektin, sellyuloza, antosiyanin.

    Foydali xususiyatlari:
    -ko’rish qobilyatini tiklashi mumkin;
    -epiteliy to’qimalarini sog’lig’ini saqlab turadi;
    -karotin va A vitamini bo’lgani uchun kechada ko’rlikni kamaytirishi mumkin;
    -hazm qilishda ham ishtirok etadi;
    -ich qotib qolishini yaxshilaydi;
    -tarkibidagi B1 vitamini asab tizimi faoliyatiga ijobiy ta’sir ko’rsatadi;
    -B2 vitamini ko’zning nuriga ham foyda;
    -mevasi yurak faoliyatini yaxshilab, immunitetni oshiradi;
    -sharbati ishtahani ochadi;
    -ichaklarni tozalaydi;
    -buqoqning oldini oladi;
    -jigar va buyrakning yaxshi ishlashiga, qabziyat va anemiyaga qarshi qo’l keladi;
    -foliy kislotasiga boyligi sababli xotirani mustahkamlaydi;
    -qulupnay mevasini ezib, smetana bilan aralashtirib, yuz terisiga surtsangiz ajin tushishini oldini oladi hamda yuzni tetiklashtiradi;
    -qulupnay mevasini ezib, ozgina limon sharbati qo’shasiz va sepkillar ustiga surtsangiz, sepkillaringiz ko’zga tashlanmaydigan bo’lib qoladi.

    Facebook орқали авторизация
    Ma'lumot

    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    » » Qulupnayning tarkibidagi vitaminlar hamda foydali xususiyatlar