Ba’zilar qovurilgan kartoshkani xush ko‘rib iste’mol qiladi. Ammo hamma ham uni qanday qilib qovurishni yaxshi bilmaydi. Quyidagi tavsiyalarimiz esa bunda sizga yordam berishi mumkin:
* kartoshkani tovaga solishdan avval tovaning o‘zi ham, undagi yog‘ ham yaxshi qizigan bo‘lishi zarur;
* butun tayyorlanish jarayonida kartoshkani 3-4 marotaba aralashtirish kerak;
* tuz eng oxirida solinadi;
* piyoz yoki sarimsoq, ziravorlar taom tayyor bo‘lishidan 3-5 daqiqa oldin solinishi kerak.
Tayyor kartoshkani qizib turgan yog‘ga baland olovda solib, 3-4 daqiqadan so‘ng aralashtirish mumkin. Shunda usti qirsillab pishadi. So‘ngra idish qopqog‘ini yopib, 7-9 daqiqa davomida qovurish tavsiya qilinadi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
AQSH politsiyachilarining «aqlli qarori» Legoga ma’qul kelmadi
«Tolibon» Moskvadagi terakt tashkilotchilarini yo‘q qilishga va’da berdi
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi
Teraktdan keyin Rossiyadagi Tojikiston fuqarolari nafrat va tajovuzga duchor bo‘lmoqda
Dubay hukmdorining eng go‘zal qizi qanday hayot kechiradi?
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Rossiya Ukrainaning harbiy dron yig‘uv inshootlarini yo‘q qildi
AQSH rasmiylari: Millionlab amerikaliklar xitoylik hakerlar hujumiga uchragan