Daniya, AQSh va Kanada olimlaridan iborat guruh me’yorida shokolad iste’mol qilish yurak xastaligi – hilpillovchi aritmiyaning oldini olishini aniqladi, deb yozadi Hilol.uz nashri.
55 mingdan ortiq daniyalik ishtirok etgan tadqiqot natijalari Heart ilmiy jurnalida e’lon qilindi.
Ma’lum bo‘lishicha, haftasiga 30 gramm shokolod iste’mol qiladigan ayollarda hilpillovchi aritmiyaga chalanish xavfi 21 foizga, shunday porsiyadan ikki-uchtasini egan erkaklarda esa 23 foizga kamayar ekan.
Ayni paytda olimlar shokoladni, ayniqsa, tarkibida kakao ko‘p bo‘lganini ortiqcha iste’mol qilish salomatlikka zarar berishidan ogohlantirmoqda. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
Nega Tramp Zelenskiyni yomon ko‘radi?
Dunyodagi eng boy arab shayxining rafiqasi qanday ko‘rinishga ega?
“Yuventus” himoyasini titratib tashlagan Shomurodovning o‘yini qanday baholandi?
Abbosbek Fayzullayevning qachon Qatarga borishi aniq bo‘ldi!
Ozish uchun nonushtaning uchta oltin qoidasi