Rossiya va Evropa olimlari birgalikda o‘tkazgan tadqiqotlar bodring hamda pomidorni aralashtirgan holda tayyorlangan salat inson salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatdi, deb yozadi Hordiq.uz nashri.
Ma’lum bo‘ldiki, bu ikki mahsulot oshqozonda turli muddatlarda hazm bo‘ladi. Xuddi shu narsa keyinchalik oshqozondagi qon fermentlari oshishi, gazlar yig‘ilishi, shishlar paydo bo‘lishi, qorin qismda kuchli og‘riq paydo bo‘lishi, organizmda shakar va kraxmal hazm bo‘lish jarayonining sekinlashuviga olib kelarkan.
Olimlar shu bilan birga ovqat tayyorlashda makaronni pishloq, go‘shtni pishloq, sabzavotlarni pishloq bilan, apelsin sharbati, qovun, tarvuz, banan va sutni bir-biriga aralashtirmaslikni maslahat berishmoqda. Bu ham sog‘liq masalasida jiddiy muammolar tug‘dirarkan. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi