Amerikaning Texas va Shimoliy Karolina shtatlari mutaxassislari olib borgan izlanishlar quritilgan olxo‘ri doimiy tarzda yeb yurilsa, saraton xastaligi rivojlanishi sekinlashishi ta’minlanishini aniqlab berdi.
Buning uchun har kuni progulsiz me’yoriy miqdorda olxo‘rining quritilgan turini iste’mol qilish kerak bo‘ladi. Saraton xastaligi rivojlanishi esa olxo‘ri tarkibidagi nutriyentlarning ichak mikroflorasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi natijasida sekinlashadi. Ba’zi holatlarda rivojlanishdan butkul to‘xtab qoladi.
Shu bilan birga olxo‘ridagi ba’zi moddalar antioksidant vazifasini bajarib, ichaklardagi foydali bakteriyalarga organizm bilan yanada yaxshiroq munosabatda bo‘lish uchun sharoit yaratib beradi. Bu narsa organizmda shamollash sodir bo‘lmasligi uchun juda zarurdir.
Manba: hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Zelenskiy: Rossiya Ukrainaning issiqlik energetikasini deyarli to‘liq yakson qildi