Shakarni oq qotil deb atashlari bejiz emasdir balki. Uzoq vaqt davomida o’tkazilgan tadqiqotlar natijasida shakarning yana bir salbiy sifati aniqlandi.
Flamand biotexnika instituti olimlari shakarni ko’p miqdorda iste’mol qilish saraton to’qimalarini faollashtirib yuborishi haqida ma’lum qildilar.
9 yil davom etgan tadqiqotlar Varburg effekti (metobolik og’ish) jarayoni va salbiy to’qimalar faolligi orasida bog’liqlik bor ekanini tasdiqladi.
Sog’lom to’qimalardan farqli ravishda saraton to’qimalari quvvatni glyukoza taqsimlanishi hisobga ishlab chiqaradi va bu asta-sekin saraton hastaligining paydo bo’lishiga olib keladi.
“Aniqlangan bog’liqlik onkologik kasalliklardan aziyat chekuvchi insonlar uchun maxsus parhezlar ishlab chiqishga ko’mak beradi” deydi horij OAV manbaalari.
“Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi