Olimlar qahva ko’plab kasalliklarning rivojlanishiga to’sqinlik qila olishini aniqladilar. AQSh kardiologlari assotsiatsiyasida Kolorodo universiteti tibbiyot maktabi mutaxassislari ma’ruza qilib, qahvaning foydali xususiyatlarini tilga olib o’tdilar. Ma’lum qilinishicha, haftasiga bir necha finjon qahva ichish infarkt xavfini 7 % ga, insult xavfini esa 8% ga kamaytiradi.
Olimlar shuningdek qahva inson organizmiga zarar emas, foyda keltirishini, yurak-qontomir tizimini yaxshi holatda ushlash va yurakning bir maromda ishlashiga ko’mak berishini alohida qayd etdilar. Ammo qahvani haddan ortiq ko’p miqdorda iste’mol qilishning zararlari ham inkor etilmadi. Yurak-qontomir kasalliklarining rivojlanishida esa yog’li go’shtning xavfliroq ekanligini aytildi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, aynan yog’li mahsulotlarni iste’mol qilish yurak-qontomir kasalliklarining rivojlanishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Davlat xavfsizlik xizmati maklerlarga qo‘shib mansabdorlarni ham qo‘lga oldi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Nega Tramp Zelenskiyni yomon ko‘radi?