Amerikaning Texas va Shimoliy Karolina shtatlari mutaxassislari olib borgan izlanishlar quritilgan olxo‘ri doimiy tarzda yeb yurilsa, saraton xastaligi rivojlanishi sekinlashishi ta’minlanishini aniqlab berdi.
Buning uchun har kuni progulsiz me’yoriy miqdorda olxo‘rining quritilgan turini iste’mol qilish kerak bo‘ladi. Saraton xastaligi rivojlanishi esa olxo‘ri tarkibidagi nutriyentlarning ichak mikroflorasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi natijasida sekinlashadi. Ba’zi holatlarda rivojlanishdan butkul to‘xtab qoladi.
Shu bilan birga olxo‘ridagi ba’zi moddalar antioksidant vazifasini bajarib, ichaklardagi foydali bakteriyalarga organizm bilan yanada yaxshiroq munosabatda bo‘lish uchun sharoit yaratib beradi. Bu narsa organizmda shamollash sodir bo‘lmasligi uchun juda zarurdir.
Manba: hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Zohida Umarova nima sababdan o‘g‘li va kelini bilan birga yashamasligini aytdi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi