Yurak-qontomir kasalliklari xavfini kamaytirish uchun ikki hovuch yong’oqlar yetarli ekanligini bilasizmi? Mazkur mahsulotlar kasallik xavfini 4 barobar pasaytiradi, deydi Garvard universiteti olimlari.
O’tkazilgan tadqiqotlar, yong’oqlarning barcha turi o’limning asosiy sababchilaridan biri bo’lmish ushbu turdagi kasallikning olidini olishga ko’mak beradi.
Funduk, bodom, keshyu, xandonpista, yong’oq kabi mahsulotlardan tanovul qilib yurgan insonlar ushbu kasalliklardan uzoqroq yurish imkoniga ega bo’ladilar, deyiladi xabarda. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Zelenskiyga ukrainaliklar haqida kutilmagan yangilik aytildi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi
Akademik Qodir G‘ulomov Qo‘shrabotda bo‘ldi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Zohida Umarova nima sababdan o‘g‘li va kelini bilan birga yashamasligini aytdi
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi