Amerikaning Yels universiteti olimlari qovoq jigar faoliyatiga ijobiy ta’sir ko’rsatib, uni tozalashi haqida ma’lum qildilar. Tadqiqotchilar ushbu mahsulotni nafaqat taomlar tarkibida, balki bir o’zini alohida ham iste’mol qilish kerakligni tavsiya etishgan.
Xabarda aytilishicha, jigar faoliyatiga doir buzilishlardan aziyat chekuvchi insonlar qovoq va zaytun yog’idan tayyorlangan yangi salatlardan tez-tez iste’mol qilib turishlari lozim. Mahsulot tong chog’i iste’mol qilinsa nur ustiga a’lo nur.
Och qoringa tong payti tanovul qilingan qovoq ovqat hazm qilish tizimi bilan bog’liq bo’lgan muammolardan qutulish uchun yordam beradi. Gaz pechida pishirilgani esa tarkibidagi foydali vitaminlar va glyukozani yo’qotmaydi.
“Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi