Britaniyaning Nottingem universiteti olimlari sarimsoqning iste’mol qilinishi saratonning ba’zi turlari, yuraktomir kasalliklari va ikkinchi turdagi qand kasalligining rivojlanishi xavfini kamaytira olishini aniqlashdi.
Sarimsoqning foydasi uni tayyorlash usuliga ko‘ra o‘zgaradi, biroq olimlar bu usullardan qaysi biri eng yaxshisi bo‘lishi haqida bir xulosaga kelishmagan. Bu molekulalar fiziologik va biokimyoviy jarayonlarni keltirib chiqaradi.
Olimlarning aytishicha, sarimsoqning oltingugurt saqlovchi komponentlari hujayra va to‘qimalarda gazsimon moddalar signal molekulalarining miqdorini o‘zgartirishi mumkin.
“Bu sohada kasalliklar xavfini kamaytirish usullarini topish va inson sog‘lig‘ini mustahkamlash uchun katta maydon qolmoqda”, deb aytgan tadqiqot mualliflaridan biri Piter Rouz. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Zelenskiy: Rossiya Ukrainaning issiqlik energetikasini deyarli to‘liq yakson qildi
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Tadbirkorlarga qo‘llanadigan moliyaviy jarima kamaytiriladi