Kanadaning Gamilton port shahrida joylashgan Makmaster universiteti olimlaridan biri Salim Yusuf yurak uchun qanday mahsulotlar ko‘proq foyda berishi masalasida izlanishlar olib bordi. Bundan ma’lum bo‘ldiki, yurak faoliyati yaxshi kechishi, xastaliklar xavf solmasligi uchun asosan sut mahsulotlari foydali ekan.
Tadqiqotlarda ishtirok etgan 218 ming nafar ko‘ngilli ma’lum muddat mevalar, sabzavotlar, yong‘oq, mosh, loviya, baliq, go‘sht va sut mahsulotlarini iste’mol qildi. Natija kutilganidek kechdi. Ko‘ngillilarning barchasi yurak xastaliklaridan deyarli 50 foiz himoyalangan bo‘lib chiqdi. Olim aytib o‘tdiki, bu mahsulotlar qon tomirlarni doimiy ravishda tozalab, xolesterin saqlanib qolishiga qarshi kurasharkan, shuning natijasida yurak xastaliklari ortga chekinarkan.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Suvni tik turgan holda ichish mumkin emasligi ilmiy jihatdan isbotlandi
Emmanuel Makron: “Ukraina tez orada qulashi mumkin”
Rossiya G‘azoga 29 tonnadan ortiq insonparvarlik yordami jo‘natdi
AQSH Isroildan yuz o‘girdimi? Netanyahu Vashingtonga bormaydi
«Krokus»dagi hujum bo‘yicha sakkizinchi ayblanuvchining ismi oshkor qilindi
Rossiyaning harbiy operatsiyadagi manyovri Ukrainani hayratga soldi
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi
Qahva va saraton: olimlardan zo‘r yangilik!