Semirib ketmay degan odam shirinliklardan o‘zini tiya olishi kerak. Lekin shirinliklar orasida ham eng zararlilari bor. Diyetolog Elena Solomatina qaysi shirinliklardan "uzoqroq" yurish zarurligi haqida o‘z fikrlari bilan o‘rtoqlashdi.
Shirinliklarni iste’mol qilganda ko‘p miqdordagi shakar, transyog‘lar, bo‘yoqlar, shuningdek marmelad iste’mol qilishdan tiyilish kerak.
Yorqin va xushbo‘y shirinliklar ham zararli, chunki ularning tarkibida ko‘plab ranglar va kimyoviy qo‘shimchalar mavjud.
Solomatina, shuningdek, sun’iy quyuqlashtiruvchilardan marmeladni ishlatmaslik tavsiya etdi. Uning so‘zlariga ko‘ra, sifatli mahsulotda kimyoviy qo‘shimchalar o‘rniga agar-agar ishlatiladi.
Shirin gazlangan ichimliklar tanaga ham zararli. Ularda ko‘p miqdorda shakar va kimyoviy qo‘shimchalar mavjud. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Nega Tramp Zelenskiyni yomon ko‘radi?
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi