Daniya, AQSh va Kanada olimlaridan iborat guruh me’yorida shokolad iste’mol qilish yurak xastaligi – hilpillovchi aritmiyaning oldini olishini aniqladi, deb yozadi Hilol.uz nashri.
55 mingdan ortiq daniyalik ishtirok etgan tadqiqot natijalari Heart ilmiy jurnalida e’lon qilindi.
Ma’lum bo‘lishicha, haftasiga 30 gramm shokolod iste’mol qiladigan ayollarda hilpillovchi aritmiyaga chalanish xavfi 21 foizga, shunday porsiyadan ikki-uchtasini egan erkaklarda esa 23 foizga kamayar ekan.
Ayni paytda olimlar shokoladni, ayniqsa, tarkibida kakao ko‘p bo‘lganini ortiqcha iste’mol qilish salomatlikka zarar berishidan ogohlantirmoqda. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Eron prezidenti jiddiy bayonot berdi: «Isroildan hech narsa qolmaydi»