Onkologik xastaliklar rivojlanish jarayonida odam organizmida «TET2» irsining faolligiga putur etadi. Xuddi shuning natijasida saraton xastaligi shishlari ko‘payishi uchun imkoniyat tug‘iladi. Askorbin kislotasi esa ayni shu irsning faolligi kamayishiga yo‘l bermaydi.
Olimlar shu usulni sichqonlarda tekshirib ko‘rishgachgina so‘nggi xulosalarini e’lon qilishdi. Askorbin kislotasini katta dozada qabul qilish sichqonlardagi onkologik xastalik rivojlanishini bir necha yuz barobarga kamaytirdi.
Eslatib o‘tamiz, askorbin kislotasi asosan limon, mandarin, apelsin, banan, olma va qulupnayda ko‘proqni tashkil etadi. Shuning uchun saraton xastaligi bilan og‘riganlarga olimlar yuqorida nomlari aytib o‘tilgan mahsulotlarni ko‘p miqdorda iste’mol qilishni tavsiya etishadi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Nebenzya G‘arbning BMT Xavfsizlik Kengashidagi nutqini ikkiyuzlamachilik paradi deb atadi
Buxoro viloyatida «Neksiya-3» avtomashinasi buklanib qoldi
Mojarodan so‘ng Ukrainani nima kutayotgani ma’lum bo‘ldi
Eronning Isroilga hujumi shunchaki spektakl edimi?..
Pentagonning sobiq tahlilchisi G‘arb nega Ukrainada tinchlik istamasligini tushuntirdi
“Tolibon” Eronning Isroilga qarshi hujumini qo‘llab-quvvatladi
Davlat xavfsizlik xizmati maklerlarga qo‘shib mansabdorlarni ham qo‘lga oldi
Shomurodov, navbat “Yuventus”ga!