Shakarni oq qotil deb atashlari bejiz emasdir balki. Uzoq vaqt davomida o’tkazilgan tadqiqotlar natijasida shakarning yana bir salbiy sifati aniqlandi.
Flamand biotexnika instituti olimlari shakarni ko’p miqdorda iste’mol qilish saraton to’qimalarini faollashtirib yuborishi haqida ma’lum qildilar.
9 yil davom etgan tadqiqotlar Varburg effekti (metobolik og’ish) jarayoni va salbiy to’qimalar faolligi orasida bog’liqlik bor ekanini tasdiqladi.
Sog’lom to’qimalardan farqli ravishda saraton to’qimalari quvvatni glyukoza taqsimlanishi hisobga ishlab chiqaradi va bu asta-sekin saraton hastaligining paydo bo’lishiga olib keladi.
“Aniqlangan bog’liqlik onkologik kasalliklardan aziyat chekuvchi insonlar uchun maxsus parhezlar ishlab chiqishga ko’mak beradi” deydi horij OAV manbaalari.
“Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Eron prezidenti jiddiy bayonot berdi: «Isroildan hech narsa qolmaydi»
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi