Olimlar qahva ko’plab kasalliklarning rivojlanishiga to’sqinlik qila olishini aniqladilar. AQSh kardiologlari assotsiatsiyasida Kolorodo universiteti tibbiyot maktabi mutaxassislari ma’ruza qilib, qahvaning foydali xususiyatlarini tilga olib o’tdilar. Ma’lum qilinishicha, haftasiga bir necha finjon qahva ichish infarkt xavfini 7 % ga, insult xavfini esa 8% ga kamaytiradi.
Olimlar shuningdek qahva inson organizmiga zarar emas, foyda keltirishini, yurak-qontomir tizimini yaxshi holatda ushlash va yurakning bir maromda ishlashiga ko’mak berishini alohida qayd etdilar. Ammo qahvani haddan ortiq ko’p miqdorda iste’mol qilishning zararlari ham inkor etilmadi. Yurak-qontomir kasalliklarining rivojlanishida esa yog’li go’shtning xavfliroq ekanligini aytildi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, aynan yog’li mahsulotlarni iste’mol qilish yurak-qontomir kasalliklarining rivojlanishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Rossiya G‘azoga 29 tonnadan ortiq insonparvarlik yordami jo‘natdi
AQSH rasmiylari: Millionlab amerikaliklar xitoylik hakerlar hujumiga uchragan
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi
«Tolibon» Moskvadagi terakt tashkilotchilarini yo‘q qilishga va’da berdi
Dubay hukmdorining eng go‘zal qizi qanday hayot kechiradi?
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Rossiya Ukrainaning harbiy dron yig‘uv inshootlarini yo‘q qildi
AQSH politsiyachilarining «aqlli qarori» Legoga ma’qul kelmadi