“Environmental Working Group” ekologik tashkiloti mutaxassislari shu masalada juda qimmatli fikrlarni o‘rtaga tashlashdi. Ularning aytishicha, tabiat in’omi hisoblangan mevalarning ham zararli jihatlari yo‘q emas.
Masalan, nokni olaylik. Bu mevani me’yordan ortiq iste’mol qilinganda, ovqat hazm qilish tizimi faoliyatiga putur yetadi. Uzumni haddan tashqari iste’mol qilinganda, tarkibida qand moddasi ko‘pchilikni tashkil etishi sababli organizmda ortiqcha gazlar to‘planishi, oqibatda qorin shishishi kabi holatlarga olib keladi. Ayniqsa, uzumni ovqatlangandan keyin umuman yemagan ma’qul.
O‘rik va shaftolini ko‘p yeyish oshqozon tirnalishiga sabab bo‘ladi. O‘n ikki barmoqli ichak va o‘t qopi xasta insonlar mandarin, apelsin, limon kabilarni iste’mol qilmaganlari maqsadga muvofiq. Ular xastalik kuchayishini ta’minlaydi. Gilos oshqozon yarasi, gastriti borlarga, shu jumladan, qandli diabet bilan og‘riganlarga tavsiya qilinmaydi. Umuman oladigan bo‘lsak, olimlar ovqatlanishdan so‘ng yaxshisi, meva yemaslikni maslahat berishadi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Rossiya qo‘shinlari Avdeyevkadagi ikkita qishloqni egallab oldi
Teraktdan keyin Rossiyadagi Tojikiston fuqarolari nafrat va tajovuzga duchor bo‘lmoqda
«Krokus»dagi hujum bo‘yicha sakkizinchi ayblanuvchining ismi oshkor qilindi
Emmanuel Makron: “Ukraina tez orada qulashi mumkin”
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi
Rossiyaning harbiy operatsiyadagi manyovri Ukrainani hayratga soldi
Qahva va saraton: olimlardan zo‘r yangilik!