Amerikalik olimlar navbatdagi tadqiqotlar natijasida achchiq qalampir solingan taomni doimiy ravishda iste’mol qilish, lekin me’yorni bilish organizm uchun juda foydali ekanini aniqlashdi. Ma’lum bo‘ldiki, qalampirning achchig‘i organizmning sho‘r narsalarga nisbatan sezuvchanligini oshirarkan.
— Inson miyasidagi sho‘r va achchiqni sezuvchi markazlar bir-biriga juda yaqin joylashgan, — dedi olimlardan biri. — Har kuni me’yoridan oshirmay qalampirli taom iste’mol qilinganda, qalampirdagi kapsaitsin moddasi tuz miqdori uchun javobgar to‘qimalarni yanada faollashtirib yuboradi. Natijada odam sho‘rdan tiyiladi. Bu esa barchaga ma’lumki, insonni ko‘plab xavfli xastaliklardan saqlab qoladi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Zohida Umarova nima sababdan o‘g‘li va kelini bilan birga yashamasligini aytdi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi