Amerika kardiologlar assotsiatsiyasi qondagi xolesterin darajasining oshishi va buning natijasida tomirlarda aterosklerotik toshmalarning paydo bo‘lishi aniq bir insonda almashinuv jarayonlarining buzilishi bilan bog‘liq deb, hisoblaydi.
Tuxumga kelsak, agar inson organizmi mazkur mahsulotni yaxshi qabul qilsa, unda allergiya yoki hazm qilolmaslik hollari bo‘lmasa, tuxumni me’yorida iste’mol qilishi mumkin. Tuxum oqi aminokislotali tarkibiga ko‘ra muvozanat saqlaydi.
Tuxumda haqiqatan yuqori zichlikdagi lipoproteinlar (yomon xolesterin) bor, ammo shuningdek, uning tarkibida xolesterinni organizmdagi almashinuv jarayonlariga kiritishga yordam beruvchi litsitin ham mavjud.
Tuxum sarig‘ining D vitaminining manbalaridan biri ekanini unutmaslik kerak. U baliq yog‘idan keyin ikkinchi o‘rinda turadi. Har kuni 2 ta tuxum iste’mol qilish organizmga zarar keltirmaydi. Agar ozishni istasangiz, dastlabki paytda faqat tuxum oqini iste’mol qilganingiz ma’qul. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Zelenskiyga ukrainaliklar haqida kutilmagan yangilik aytildi
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
Akademik Qodir G‘ulomov Qo‘shrabotda bo‘ldi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi