Buyrak va jigar xastaliklarida qovoqning yangi siqib olingan sharbati (kuniga 100-200 grammdan) yoki 500 gramm qirilgan etini iste’mol qilish tavsiya etiladi. Qovoq o‘t pufagining motor faoliyatini yaxshilaydi, shuningdek, o‘t pufagining yalig‘lanishida ham juda foydalidir.
Qovoq sharbati buyrak va jigar tizimini tozalab, ishlashini kuchaytiradi. Piyelonefrit, o‘tkir va surunkali sistitlarda va uretritlarning ba’zi ko‘rinishlarida kuniga ikki martadan 50 gramm qovoq bo‘tqasidan yeyish foydalidir.
Jigar xastaliklari gepatit, xoletsistit, sirrozda qo‘llash uchun: qovoqning tepasi kesib tashlanadi, ichidagi urug‘lari olinadi, o‘rtasida hosil bo‘lgan bo‘shliqqa asal to‘ldiriladi, keyin yana kesib tashlangan tepasi qopqoqdek o‘z o‘rniga yopiladi, atrofiga xamir surtilib, 9 kun davomida qorong‘u joyda saqlanadi. Hosil bo‘lgan sharbatni kuniga 3 marta 1 osh qoshikdan ichiladi.
Qovoq urug‘idan olinadigan moylar gepatitdan saqlovchi xususiyatga ega. Uning asosida tayyorlanadigan «Tikveol» dorisi jigarning yallig‘lanish va virusli xastaliklarida hamda o‘t-tosh xastaliklarida foydalidir.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Nega Tramp Zelenskiyni yomon ko‘radi?
Zelenskiy: Rossiya Ukrainaning issiqlik energetikasini deyarli to‘liq yakson qildi
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi