AQSh, Italiya, Ispaniya hamda Buyuk Britaniyaning bir guruh olimlari qovurilgan kartoshka iste’mol qilish erta o‘lim xavfini tezlashtirishini aniqladi. Tadqiqot maqolasi American Journal of Clinical Nutrituon jurnalida chop etildi.
Tadqiqotchilar bunday qarorga 4400 nafar ko‘ngillilarni sakkiz yil davomida kuzatishdan so‘ng keldi. O‘tgan davr mobaynida 236 nafar bemor olamdan o‘tgan.
Olimlar asosiy e’tiborni ovqat iste’mol qilish odatlariga qaratdi va haftasiga eng kamida ikki porsiya qovurilgan kartoshka yeyish erta o‘lim xavfini ikki martaga oshirishini aniqladi. Ta’kidlanishicha, qaynatilgan yoki pishirilgan kartoshkada bu kabi xavf mavjud emas. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring