Foto: «Chayxona.uz»
Iftorlik dasturxonini tansiq taom bilan bezashni istagan, ammo nima pishirishga boshi qotganlar uchun qovurma manti retseptini havola etamiz.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Go‘sht — 500 gr
- Piyoz— 300-400 gr
- Tuz va ziravorlar —ta’bga qarab
Xamiriga:
- Iliq suv — 1 piyola
- Un — 500-600 gr
- Tuz
Tayyorlanish jarayoni:
- Xamir uchun kerakli mahsulotlarni qo‘shib xamir qoring, ustini yopib 1 soat tingani qo‘ying.
- Piyoz va go‘shtni mayda to‘g‘rab, tuz va murch qo‘shib aralashtiring.
- Xamirni mantiga kerakli shaklda yoying.
- Xamir bo‘laklarini go‘shtli aralashma bilan to‘ldiring.
- Tovaga yog‘ solib qizdiring. Yog‘, mantilar tovaga solinganida ustini qoplashi kerak.
- Yaxshilab qovurib olgach, ustini yopib past olovda dimlang.
- Tayyor mantilarni qatiq yoki suzma bilan dasturxonga tortish mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Eron prezidenti jiddiy bayonot berdi: «Isroildan hech narsa qolmaydi»