Foto: «Wikimedia»
Olimlar go‘sht va sut mahsulotlari iste’mol qilinishini inkor etuvchi vegetarianlikdan insonning suyaklari zarar ko‘rishi mumkinligini ma’lum qilishdi.
Tadqiqot o‘tkazilib, teng yarmi go‘shtxo‘rlar, teng yarmi o‘simlikxo‘rlardan iborat 72 kishining tovon suyaklari ultratovushda o‘rganilgan. Shunda suyaklarning holatini ko‘rsatuvchi 12 xil marker aniqlandi: A va V6 vitaminlari, lizin, leysin, omega-3 yog‘ kislotalari, R selenoproteini, yod, kalsiy, magniy va boshqa moddalar.
Olimlarning xulosasiga ko‘ra, go‘shtsiz ovqatlanish oxir-oqibat suyaklarning mo‘rtlashuviga olib keladi. Tadqiqotchilar aniqlashlaricha, faqat hayvon mahsulotlarida mavjud bo‘ladigan oziq moddalari yetishmovchiligi oqibatida veganlar (vegetarianlar)ning suyaklari mo‘rtroq bo‘ladi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Zelenskiyga ukrainaliklar haqida kutilmagan yangilik aytildi
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Akademik Qodir G‘ulomov Qo‘shrabotda bo‘ldi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi