Diyetolog Mixail Ginzburg tuxum iste’mol qilishning eng yomon usulini ma’lum qildi. Bu haqda tibbiyot fanlari doktori «Rossiya 1» telekanali efirida aytib o‘tdi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, ushbu mahsulot bilan qovurilgan har qanday kolbasa bu taomni zararli qiladi. O‘tkazilgan tadqiqotlarga ko‘ra, kuniga 50 gramm miqdorida qizarib pishgan qizil go‘sht bilan tuxum iste’mol qilish turli kasalliklar, xususan, oshqozon osti bezi va yo‘g‘on ichak saratoni xavfini oshiradi. Shifokor shuningdek, ushbu mahsulotlarning kombinatsiyasi aterosklerozni tezlashtirishi mumkinligini qo‘shimcha qiladi.
Mutaxassis tuxumni qovurilgan go‘sht bilan ortiqcha iste’mol qilmaslikni maslahat bergan. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
Nega Tramp Zelenskiyni yomon ko‘radi?
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi