Foto: Getty Images
Amerikalik tadqiqotchilar shakarning bolalar xotirasiga salbiy ta’sir ko‘rsatishini ma’lum qildi. Bu haqda Science Daily portalida e’lon qilingan tajriba natijalariga tayanib, «Korrespondent.net» xabar berdi.
Laboratoriya sichqonlari ikki guruhga ajratilgan va ulardan biriga muntazam ravishda shirin ichimlik berilgan. Tadqiqot davomida xotiraga javob beradigan miya sohasi — gippokamp funksiyasining buzilishi aniqlangan.
Bunga ichaklarda Parabacteroides bakteriyalari sonining ortib ketishi sabab bo‘lgan. Shakar uni iste’mol qilmaydigan sichqonlar organizmiga kirgach, ularda ham xotira sustlashishi kuzatilgan.
Tadqiqot mualliflarining ta’kidlashicha, ushbu tajriba natijalari insonlarga ham to‘g‘ri keladi. Kelajakda ular ichaklardan miyaga signallar uzatilishining yaxshiroq identifikatsiya qilinishini aniqlash maqsadida tajribalarni davom ettirish niyatida. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi