Diyetolog Irina Kononenko nonushtada asosan tarkibida shakar miqdori yuqori bo‘lgan ovqatlarni iste’mol qilish salomatlik uchun zararli ekanligini aytdi. Bu haqida u «5 kanal»ga bergan intervyusida ma’lum qilgan.
Tez tayyorlanadigan bo‘tqa — bu nonushta uchun yomon variant. Ular qondagi qand miqdorini ko‘tarib, insulin ishlab chiqarilishini qo‘zg‘atadi, bu sizni tez orada yana ovqatlanishingizga majbur qiladi. Shuningdek, nonushta uchun sharbat va smetana yemang. Har qanday uglevodli ozi -ovqat ertalab zararli — murabbo, sendvich yoki shokoladli pasta.
«Bir tomondan, bu glyukoza, boshqa tomondan — fruktoza. Barcha fruktozalar tezda jigarga o‘tkaziladi, u yerda jigar yog‘iga aylanadi. Natijada tanamizga ortiqcha og‘irlik qo‘shiladi», — deya tushuntirgan Irina Kononenko.
Nonushta uchun mutaxassislar oqsillarga va sog‘lom yog‘larga boy taomlarni iste’mol qilishni tavsiya qiladilar – bu kabi nonushta to‘yimli bo‘ladi va uglevodli ovqatlardan farqli o‘laroq, uzoq vaqt davomida tanaga quvvat beradi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi