00:19 / 20.02.2019
12 060

Saraton keltirib chiqaruvchi eng xavfli mahsulot aniqlandi

Saraton keltirib chiqaruvchi eng xavfli mahsulot aniqlandi
Shakar. Ha, bu shubhasiz shakar ekan!
AQShdagi M.D.Anderson nomidagi onkologik markaz olimlari shakarni haddan ortiq darajada iste’mol qilish saraton paydo bo‘lishi xavfini oshirishini aniqlashdi. Bir guruh sichqonlarga ko‘plab g‘arb davlatlarida odamlar iste’mol qiladigan shakar miqdoriga teng saxaroza berilgan, boshqalari esa shakarsiz kraxmal parhezida bo‘lgan. Tadqiqot yakunida mutaxassislar birinchi guruhdagi sichqonlar qonida shakar miqdorining oshishi o‘simtaning tez o‘sishiga sabab bo‘lganini aniqlashdi.

Shu bois olimlar qand kasalligi, saraton, semirish va yurak kasalliklari xavfini kamaytirish uchun shakarni kamroq iste’mol qilishni tavsiya qilishmoqda.
Shirinlik o‘rniga mevalar yeyish, shakar o‘rniga esa asaldan foydalanish tavsiya etilmoqda.

arenda kvartira tashkent


Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Jamiyat » Saraton keltirib chiqaruvchi eng xavfli mahsulot aniqlandi