Foto: «Sputnik»[sup][/sup]
Turkiyalik diyetolog Shebnem Kandirali Yildirim sarimsoqning foydali xususiyatlari va uni yeganda yoqimsiz hidning chorasi haqida so‘zlab berdi, deb yozadi «Sözcü» nashriga tayanib "Xabar" nashri.
Shifokorning ta’kidlashicha, sarimsoq sut bezi saratonidan himoyalanishga hamda qonda qand miqdorini kamaytirishga yordam beradi. Bu o‘simlik ovqatdan zaharlanish asoratlarini bartaraf etadi, tarkibidagi oltingugurt esa qon bosimini me’yorlashtiradi.
«Kampilobakteriyalar chaqirgan ovqatdan zaharlanganda sarimsoq an’anaviy antibiotiklarga qaraganda yuz baravar samaraliroq», — deya ta’kidlaydi shifokor.
Yildirimning aytishicha, muntazam piyoz va sarimsoq iste’mol qiluvchi ayollar tos-son bo‘g‘imi artritidan kamroq qiynalishadi, negaki bu o‘simliklar tarkibida bo‘g‘imlar zararlanishining oldini oluvchi modda bor.
Shifokorning ta’kidlashicha, ko‘pchilik hidi tufayli sarimsoq yeyishdan bosh tortadi. Yoqimsiz hidning oldini olish uchun sarimsoqni qaynatilgan sut bilan birga iste’mol qilish lozim.
«Sarimsoqni taom tayyorlash jarayonida qo‘shmasdan, uni xomligicha iste’mol qilish lozim. Chunki termik ishlov foydali oltingugurt birikmalarining hosil bo‘lishiga to‘sqinlik qiladi», — deydi diyetolog. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Damas uchun onlayn kontraktatsiya ochiladi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
AQSHning Suriyadagi harbiy bazasiga raketalar hujum qildi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi