Foto: «Gastritinform.ru»
Shimoliy Karolina universiteti (AQSh) olimlari koronavirusning yo‘liga to‘g‘anoq bo‘ladigan mahsulotlarni aniqlashdi. Ular o‘z tadqiqotlari natijasini «Frontiers in Plant Science» nashrida chop etishdi.
Tadqiqotchilarning ma’lum qilishicha, uzum va ko‘k choy tarkibidagi kimyoviy birikmalar odam organizmida virus tarqalishiga eng ko‘p to‘sqinlik qiladi. Mutaxassislarning so‘zlariga ko‘ra, ushbu mahsulotlar tarkibida SARS-CoV-2 proteaza fermentining yo‘lini to‘sadigan modda mavjud.
Bundan tashqari, olimlar qora shokolad bilan kakao ham koronavirus fermentlari faolligini susaytirishi mumkinligini aniqlashdi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi