
Foto: «Ekovolga.com»
Koronavirusning oziq-ovqat yoki qadoqlangan mahsulotlar orqali yuqish ehtimoli nihoyatda kam. Infeksiya tarqalishi savdo cheklovlariga sabab bo‘lishi mumkin emas, dedi Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) Yevropa byurosining zoonoz kasalliklar va oziq-ovqat xavfsizligi bo‘yicha texnik mutaxassisi Piter Xoyskov.
«Shuni ta’kidlash kerakki, gap savdo cheklovlari yoki savdo cheklovlarini asoslash haqida ketmasligi emas. COVID oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligiga tahdid solmayotgani juda muhimdir, men shuni ta’kidlamoqchiman», — dedi Xoyskov JSST va BMT Oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi tashkiloti (FAO) tomonidan tashkil etilgan vebinarda.
O‘z navbatida, FAO oziq-ovqat mahsulotlari sifati va xavfsizligi bo‘yicha mutaxassisi Jeffri Lejyonning ta’kidlashicha, virus har safar joyini o‘zgartirganda, masalan, sotuvchining qo‘lidan buyum yuzasiga, keyin esa oziq-ovqat yoki qadoqlangan mahsulotga o‘tganda uning konsentratsiyasi pasayadi. Shunday ekan, mahsulotni ushlagandan so‘ng infeksiyani yuqtirib olish ehtimoli kam, dedi u. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Koronavirusning oziq-ovqat yoki qadoqlangan mahsulotlar orqali yuqish ehtimoli nihoyatda kam. Infeksiya tarqalishi savdo cheklovlariga sabab bo‘lishi mumkin emas, dedi Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) Yevropa byurosining zoonoz kasalliklar va oziq-ovqat xavfsizligi bo‘yicha texnik mutaxassisi Piter Xoyskov.
«Shuni ta’kidlash kerakki, gap savdo cheklovlari yoki savdo cheklovlarini asoslash haqida ketmasligi emas. COVID oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligiga tahdid solmayotgani juda muhimdir, men shuni ta’kidlamoqchiman», — dedi Xoyskov JSST va BMT Oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi tashkiloti (FAO) tomonidan tashkil etilgan vebinarda.
O‘z navbatida, FAO oziq-ovqat mahsulotlari sifati va xavfsizligi bo‘yicha mutaxassisi Jeffri Lejyonning ta’kidlashicha, virus har safar joyini o‘zgartirganda, masalan, sotuvchining qo‘lidan buyum yuzasiga, keyin esa oziq-ovqat yoki qadoqlangan mahsulotga o‘tganda uning konsentratsiyasi pasayadi. Shunday ekan, mahsulotni ushlagandan so‘ng infeksiyani yuqtirib olish ehtimoli kam, dedi u. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingFikrlar (0)
Mavzuga oid yangiliklar

O‘zbekistonda karantin choralari kuchaytirilishi oziq-ovqat taqchilligiga ta’sir etmasligi bildirildi

Toshkent shahar hokimligi: Oziq-ovqat tanqisligi bo‘lmaydi

Oziq-ovqat mahsulotlari taqchilligi bo‘lmaydi

Koronavirus oziq-ovqat orqali yuqishi mumkinmi?

Yanvar oyida oziq-ovqat mahsulotlari narxi necha foizga oshgani ma’lum qilindi

Toshkentda aprel boshida Xalqaro oziq-ovqat sanoati koʻrgazmasi ochiladi