Foto: «Ekovolga.com»
Koronavirusning oziq-ovqat yoki qadoqlangan mahsulotlar orqali yuqish ehtimoli nihoyatda kam. Infeksiya tarqalishi savdo cheklovlariga sabab bo‘lishi mumkin emas, dedi Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) Yevropa byurosining zoonoz kasalliklar va oziq-ovqat xavfsizligi bo‘yicha texnik mutaxassisi Piter Xoyskov.
«Shuni ta’kidlash kerakki, gap savdo cheklovlari yoki savdo cheklovlarini asoslash haqida ketmasligi emas. COVID oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligiga tahdid solmayotgani juda muhimdir, men shuni ta’kidlamoqchiman», — dedi Xoyskov JSST va BMT Oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi tashkiloti (FAO) tomonidan tashkil etilgan vebinarda.
O‘z navbatida, FAO oziq-ovqat mahsulotlari sifati va xavfsizligi bo‘yicha mutaxassisi Jeffri Lejyonning ta’kidlashicha, virus har safar joyini o‘zgartirganda, masalan, sotuvchining qo‘lidan buyum yuzasiga, keyin esa oziq-ovqat yoki qadoqlangan mahsulotga o‘tganda uning konsentratsiyasi pasayadi. Shunday ekan, mahsulotni ushlagandan so‘ng infeksiyani yuqtirib olish ehtimoli kam, dedi u. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Netanyahu Isroil delegatsiyasining AQSHga safarini bekor qildi
AQSH Isroildan yuz o‘girdimi? Netanyahu Vashingtonga bormaydi
«Krokus»dagi hujum bo‘yicha sakkizinchi ayblanuvchining ismi oshkor qilindi
Rossiya G‘azoga 29 tonnadan ortiq insonparvarlik yordami jo‘natdi
Dubay hukmdorining eng go‘zal qizi qanday hayot kechiradi?
AQSH politsiyachilarining «aqlli qarori» Legoga ma’qul kelmadi
Rossiya ombudsmani: “Dunyo Moskva yaqinidagi terakt tashkilotchilarini topish yo‘lida birlashishi kerak”
Qahva va saraton: olimlardan zo‘r yangilik!