Foto: «News-r.ru»
Rossiyalik onkolog Aleksandr Seryakov insonlarni kanserogen mahsulotlar zarari haqida unutmaslikka chaqirgan. Ta’kidlanishicha, ushbu mahsulotlar saraton kasalligini qo‘zg‘atuvchi bo‘lib xizmat qilishi mumkin.
Uning so‘zlariga ko‘ra, kanserogen moddalar qatoriga nafaqat sigaret chekish, balki dudlangan kolbasalar ham kiradi. Bundan tashqari, Aleksandrning ta’kidlashicha, bu ikki mahsulot zarari taxminan bir xil, ba’zida kolbasa chekilgan sigaretadan ham xavfli bo‘lishi mumkin.
Shunday qilib, 50 g kolbasada butun sigaret qutisidagi kabi ko‘plab kanserogen moddalar mavjud.
Onkologning so‘zlariga ko‘ra, agar odam har kuni kamida 50 gramm xom kolbasa va boshqa kanserogen mahsulotlarni iste’mol qilsa, unda yo‘g‘on ichak saratoni xavfi 18 foizga oshadi. Nafaqat kolbasa, balki dudlangan barcha boshqa mahsulotlar ham xavfli. Turli usulda tayyorlangan konserva mahsulotlari, tuzlamalar ham inson salomatligi uchun zararli, deya ta’kidlaydi Seryakov. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Nebenzya G‘arbning BMT Xavfsizlik Kengashidagi nutqini ikkiyuzlamachilik paradi deb atadi
Buxoro viloyatida «Neksiya-3» avtomashinasi buklanib qoldi
Eronning Isroilga hujumi shunchaki spektakl edimi?..
Mojarodan so‘ng Ukrainani nima kutayotgani ma’lum bo‘ldi
Davlat xavfsizlik xizmati maklerlarga qo‘shib mansabdorlarni ham qo‘lga oldi
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
“Tolibon” Eronning Isroilga qarshi hujumini qo‘llab-quvvatladi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi