Foto:«Komsomolskaya pravda»
Avstraliyalik olimlar qahvani muntazam iste’mol qilish odamlarni jigar saratoni asrashda yordam berishi mumkinligini aniqladilar. Tegishli xulosalar MedicalXpress tomonidan e’lon qilindi.
Har kuni ushbu ichimlikdan ikki yoki uch stakan ichish kasal bo‘lish ehtimolini 38 foizga va undan o‘lim ehtimolini 46 foizga kamaytiradi. Kuniga to‘rt yoki besh stakan kofe bu ko‘rsatkichlarni mos ravishda 41 foiz va 71 foizga oshirish mumkin.
Mutaxassislarning xulosasi 2016 yilda jigar saratoni bilan kasallanish holatlari va undan vafot etgan odamlar orasida qahva iste’moli to‘g‘risidagi ma’lumotlar asosida yaratilgan modelga asoslanadi.
Kuniga ikki chashka qahva iste’moli 452 861 bemorni qutqarishi ma’lum bo‘ldi. To‘rt chashka bo‘lsa, bu 723,287 gacha ko‘tariladi.
Tadqiqotchilarning ta’kidlashicha, shifokorlar fuqarolarga jigar saratonidan himoya qilish uchun ushbu ichimlikni kundalik ratsioniga qo‘shishni tavsiya qilmoqdalar. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi