Foto: «Pxhere.com»
Shifokorning fikricha, kartoshka oshqozonga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ildiz meva tarkibida zaharli organik birikma — solanin bo‘lishi mumkin: u o‘simlikni bakteriya va ayrim hasharotlardan himoya qiladi. Solanin organizmga tushishi oshqozon buzilishi, kuchli qorin og‘rig‘i va ko‘ngil aynishini qo‘zg‘atishi mumkin.
Shuningdek, shifokor solaninning toksik ta’siridan qanday saqlanish kerakligini tushuntirib berdi.
«Sog‘liq bilan bog‘liq muammolarning oldini olishda eng yaxshi usul — eski, yashil yoki tugunaklari unib chiqqan kartoshkalarni iste’mol qilmaslik», — dedi Monfulleda.
Zaharlanib qolishning oldini olish uchun kartoshkani po‘sti bilan birga iste’mol qilishni cheklagan ma’qul. Bordi-yu, taom ta’mi taxir bo‘lsa, uni iste’mol qilmaslik kerak. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi